Päivystyshelppi

Kyynärnivelen tai kyynärvarren kipu

Kyynärnivelen tai kyynärvarren kipu johtuu tavallisimmin vammasta tai rasituksesta. Yleisin kyynärnivelen tai kyynärvarren vamman aiheuttaja on kaatuminen. Urheilussa etenkin mailapeileissä kyynärnivel ja - varsi altistuvat rasitukselle, mikä voi aiheuttaa kipua ja rasitusvammoja. Tyypillisiä kyynärnivelen ja kyynärvarren vammoja ovat rasitusvammojen ja murtumien lisäksi haavat, venähdykset ja sijoiltaanmenot sekä lihas- ja jännevammat.

Toimi näin eri tilanteissa

Hoida kotona, jos:

Vähäisestä vammasta tai rasituksesta johtuvaa kyynärnivelen tai kyynärvarren kipua voi hoitaa itse välttämällä rasitusta, kylmä- tai lämpöhauteilla ja itselle sopivilla apteekista ilman reseptiä saatavilla kipulääkkeillä. Apteekin henkilökunta auttaa oikean tuotteen valinnassa.

Pinnallista kyynärvarren haavaa voi hoitaa itse kotona puhdistamalla ja peittämällä haavan puhtailla sidoksilla. Tarkemmat ohjeet haavan itsehoitoon löydät kohdasta Ensiapu- ja itsehoito-ohjeet.

Hakeudu hoitoon, jos:

Ota yhteyttä oman terveysasemasi kiirevastaanotolle tai jos terveysasemasi on kiinni, Päivystysapu 116117 palveluun, jos

  • kyynärnivelen tai kyynärvarren kipu on voimakasta tai alue on voimakkaasti turvoksissa

  • kyynärnivelen liike tai asento ei ole normaali

  • kyynärvarren alueella on haava, joka ei ole pinnallinen.

Yhteydenotto muissa tapauksissa

  • Muissa tapauksissa voit odottaa oman terveysaseman avautumista ennen yhteydenottoa. Tutustu itsehoito-ohjeeseen odottaessasi.

Hätätapaus - soita 112, jos:

Soita hätänumeroon 112, jos

  • kyynärvarren alueella selkeä virheasento ja haava, josta näkyy luuta.

Hyödyllistä tietoa aiheesta

Jäikö jokin asia mietityttämään?

Jos toimintaohjeesta ei ollut sinulle riittävästi apua tai tarvitset tarkemman arvion tilanteestasi, ota yhteyttä omaan terveysasemaasi hoidon tarpeen arviointia varten. Jos oma terveysasemasi on kiinni, ota yhteyttä Päivystysapuun 116117. Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita hätänumeroon 112.

SOITA 116117

Päivystysapu 116117 palvelun toimivuuden omalla alueellasi voit tarkistaa 116117 verkkopalvelusta: 116117.fi

Päivystyshelppi, versio 1.3